online marketing, video

Video inzetten met verschillende handige tools

We hebben eerder aangetoond dat je video in zet om de aandacht te trekken. Dat lijkt veel werk, maar valt in de praktijk reuze mee. Je hebt namelijk verschillende tools om video makkelijk in te zetten. Tools die soms gratis zijn en soms een klein bedrag per maand vragen. Reden te meer om jezelf goed af te vragen waarom je video inzet.

Nog meer overtuiging nodig om te starten met video?

Als je nog niet overtuigd bent hebben we hier nog een aantal cijfers, bijvoorbeeld dat content met relevante video-beelden 94% meer viewers trekt dan alleen tekst. Tweets met afbeeldingen worden 150% meer geretweet. Facebook content met aantrekkelijke beelden worden 65% meer gewaardeerd dan content zonder beeld. Kortom als je nu nog niet met beeld bezig bent, dan wordt het hoog tijd.

Maar alles wat je doet, moet een doel hebben. Anders schiet je met hagel en verzanden je goede plannen in haastige uitvoeringen. Dus bedenk wat je wilt bereiken met je content, met andere woorden formuleer een doelstelling en maak hiervoor een planning. Heb je die, dan kun je aan de slag.

Uitbesteden of zelf doen

Je kunt natuurlijk alles zelf doen – dat is je goed recht. Maar je kunt het natuurlijk ook aan de professionals overlaten. Wanneer je ons het idee en de doelstelling vertelt, dan nemen wij je het werk uit handen. We helpen je graag met denken over het idee en de planning. Dat scheelt jou nog meer werk. Maar we realiseren ons ook dat het een investering is. Daarom enkele tips voor video tools die je zelf gemakkelijk kunt inzetten.

  • Lumen5, gratis en gemakkelijk zelf te doen

    Deze tool is erg gemakkelijk in te zetten. Je kunt snel een gratis account aanmaken. Als je enthousiast bent en helemaal los wilt gaan is een betaald account mogelijk (€ 49,- per maand). Met deze tool kun je beelden combineren met teksten. En erg gemakkelijk als ik het mag zeggen. Je kunt een link van je artikel opgeven en ze maken zelf een eerste versie. Dat doen ze op basis van de kop en subkoppen van het artikel.

    Uiteraard kun je de video ook aanpassen door tekst en beelden te vervangen. Je kunt zelfs muziek toevoegen. Voor het beeldmateriaal kun je gebruik maken van gratis stockfoto’s en video’s.

  • Bigvu is de goedkoopste betaalde online video tool

    Met Bigvu kun je zelf video’s maken met je eigen content. Als je daar niet voldoende tevreden over bent kun je ook gratis afbeeldingen en video’s van Pixabay toe voegen. Omdat Pixabay gratis is, is de kwaliteit en de hoeveelheid wel wat beperkt. Maar dat mag de pret niet drukken omdat je het ook kunt gebruiken om even te kijken wat voor je werkt.

    Wat hier verder nog een toegevoegde waarde is, is de mogelijkheid om aan het eind een visitekaartje toe te voegen. Hier kun je je logo en contactgegevens kwijt, altijd handig voor die o zo belangrijke call2action.

  • Wave.video in een paar minuten bewerken en delen maar

    Omdat Wave.video zo simpel te gebruiken is, kun je in een paar minuten je video maken, bewerken en delen. Ook hier kun je weer gebruik maken van een uitgebreide database met stockfoto’s en video’s. Je kunt daarnaast gebruik maken van veel templates en daardoor zo je eigen video samenstellen. Hoogte, breedte, portrait of landscape het maakt allemaal niet uit. Maak de video op jou manier met jouw specifieke wensen.

  • Rocketium gebruik het in teams voor meer gemak

    Met deze tool heb je een zeer uitgebreide online video tool in handen, met de mogelijkheid om eigen afbeeldingen te gebruiken. Mocht dat niet voldoende zijn dan kun je hier uit meer dan twee miljard stockfoto’s of video’s kiezen. De grote hoeveelheid stockmateriaal komt omdat je uit meer dan vijf stocksites kunt kiezen. Maar het mooie is dat je kunt werken in teams. Dus je kunt communiceren met elkaar en zelf inzicht krijgen in je verschillende fases van de video’s waar de teams aan werken.

HET BLIJFT WEL STOCK MATERIAAL

Hoewel het heel handig is om met deze tools eigen video’s te maken, blijft het succes van de video wel afhankelijk van het doel dat je stelt en het materiaal dat je gebruikt. Stock materiaal is een goedkoop alternatief, maar vertelt nooit voor 100% jouw (bedrijfs)verhaal. In een volgend artikel gaan we in op het voordeel van eigen foto en film materiaal.

LAAT ONS HELPEN!

Met de bovenstaande tools kun je prima zelf video’s maken, maar dat kost natuurlijk wel tijd. Wij nemen de klus graag uit handen. We kunnen je helpen bij de conceptontwikkeling, het storyboard, beeldmateriaal en ga zo maar door. En dat hoeft niet eens zo duur te zijn. Laten we eens koffie drinken om het daar over te hebben. Kijk in ieder geval alvast eens in ons portfolio.

Laten we een keer koffie drinken!

Bel ons voor meer informatie op 023-205 24 31
of neem hiernaast contact met ons op.

Meer tips!

We geven geregeld meer van deze tips.
Wil je daarvan op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in om niets meer te hoeven missen.