online marketing, video, Fotografie

Eigen beeld scoort écht beter

Waarom authenticiteit belangrijk is

In de moderne wereld waar alles snel veranderd en het leven complex is, zijn mensen op zoek naar houvast. Men wil weten waar ze aan toe zijn en zoeken naar herinneringen toen alles nog overzichtelijk was. Dat baken van vertrouwen kan authenticiteit zijn. Ervaringen van vroeger kunnen zorgen voor de houvast die mensen nodig hebben. Die ervaringen geven richting aan wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe willen.

Dus komt authenticiteit om de hoek kijken. Die ervaringen van vroeger zijn voor de mensen namelijk datgene wat écht en uniek is. Dat gevoel van echtheid zou je als merk willen raken bij je doelgroep. Maar dat krijg je niet zomaar voor elkaar. Je kunt daar een mooi marketing verhaal voor maken, maar het creëren van een echt verhaal kost tijd, moeite en doorzettingskracht.

Een mooi voorbeeld is het verhaal van Coolblue en KLM. KLM is natuurlijk een verhaal vanuit de history. Maar ze voeren dat echt door in alle communicatie uitingen, en zijn daarin erg consistent. Coolblue is een veel jonger bedrijf, gegroeid vanuit de zolderkamer en nu een geduchte speler op de online markt. Maar in al hun uitingen zit het enthousiasme en jeugdig elan. Van de commercials tot aan de verpakkingsdozen die de mensen thuis krijgen. Overal zit het humorvolle stukje in verwerkt.

Wat kun je zelf doen

Allereerst kun je zelf je verhaal van je bedrijf vorm geven. Wat is ooit de reden geweest om je bedrijf te starten. Die passie die je had vanuit je zolderkamer. Of het goede idee wat je had om de branche waarin je zit te veranderen. Zijn die nog steeds onderdeel van je bedrijfsverhaal? Vorm je bedrijfsverhaal naar jou hand en zorg dat het echt jouw verhaal wordt maar vooral blijft. In een volgend artikel zullen we hier wat tips geven.

Vertellen je beelden jouw echte verhaal?

Neem met deze kennis nu je eigen commerciële uitingen onder de loep. Vertelt het jouw verhaal? Zitten daar ook je eigen beelden bij? Vaak zien we op uitingen als websites, social media en print beelden van stockbureaus. Daar is op zich niets mis mee. Het is een goedkope oplossingen die vaak het verhaal van je bedrijf evenaart. Maar nooit echt volledig vertelt. Dat heeft meerdere oorzaken, bijvoorbeeld dat de beelden heel Amerikaans zijn. Personen op die beelden moeten vaak alle doelgroepen aanspreken die er zijn. Maar vooral ‘Het vertelt niet jouw verhaal’. Het vertelt een zeer algemeen verhaal. En dat is leuk voor het begin. Maar nu je wat verder bent met je bedrijf sluit het niet meer aan bij jouw echte authentieke verhaal.

Laat ons je verhaal vertellen!

Wil je jouw verhaal vertellen? Wij kunnen je hiermee helpen. We zijn specialisten in het vertalen van jouw verhaal naar goed beeld. Naast fotografen hebben we ook Filmmakers, Animators, Illustrators, Powerpoint specialisten etc. in ons netwerk. We kunnen samen het concept van je verhaal vormen. Daarna kunnen we de beeldspecialist voorstellen die het beste bij jouw verhaal past.  Kijk alvast eens in ons portfolio.
Kom je verhaal vertellen bij een kopje koffie!

Bel ons voor meer informatie op 023-205 24 31
of neem hiernaast contact met ons op.

Meer tips!

We geven geregeld meer van deze tips.
Wil je daarvan op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in om niets meer te hoeven missen.