online marketing, video

Krijg positieve aandacht met video

Bewegend beeld, zoals een video, scoort beter dan stilstaand beeld. Dat is natuurlijk logisch, de beweging trekt immers de aandacht van je brein. Dat komt omdat de mens in de prehistorie moest vluchten voor wilde dieren. De kleinste beweging van het gras kon betekenen dat daarachter een wild roofdier zat die het had voorzien op dat sprietige mensje wat daar liep.

Brein reageert sneller op bewegende beelden

Tegenwoordig hoeven we natuurlijk niet meer bang te zijn voor roofdieren. Ons brein is zich dat echter nog niet bewust en reageert daardoor nu eenmaal beter op bewegende beelden. Om precies te zijn verwerkt het brein bewegend beeld 60.000 keer sneller dan bijvoorbeeld tekst. Dat betekent niet dat als je de webpagina’s alleen maar vult met video, dat dan de sales, leads of andere doelen door het dak schieten. Verre van dat zelfs.


Bezoekers willen antwoorden!

De bezoeker van je website is op zoek naar een specifiek antwoord. Dat kunnen die nieuwe schoenen in je webshop zijn maar ook een telefoonnummer of alleen maar service informatie. Wanneer er teveel video op een pagina staat, of als de video te lang is, raak je de aandacht kwijt en ben je daarmee de verkoop, lead of klant kwijt.

Om dit te voorkomen is het verstandig om een doel aan je video te verbinden. Gebruik video als aandachtstrekker, of als ondersteunend materiaal. Zo willen bezoekers van een webshop eerder een product informatie video zien dan te lezen over het product en ziet iemand die een nieuw product wil installeren liever een how-to video dan dat hij een handleiding door moet lezen.


Tips om je doelgroep beter te bereiken

Daarom geven we je nu enkele tips om je doelgroep beter te bereiken met video.

 • Wat wil je bereiken

  Bedenk goed wat je met je video wilt bereiken. Wat wil je dat de toeschouwer doet nadat hij de video heeft uitgekeken. Wil je dat hij een order plaatst, een telefoonnummer belt, kortom, verbindt er een actie aan.

 • Korte clips

  Zorg voor korte clips. Laat niet al meteen de hele film zien, maar edit de film naar enkele korte stukjes die in een loopje voorbij gaan. Als de bezoeker meer wil zien, kan hij doorklikken op de hele video.

 • Blur de achtergrond

  Blur het beeld op de achtergrond. Nu beweegt er wel wat, maar is er voldoende aandacht voor de schoen of het telefoonnummer.

 • Geen geluid

  Laat het geluid achterwege. Niemand zit te wachten op keiharde muziek, sterker nog 85% van de kijkers kijkt de video zonder. Geluid is met recht een keuze van de bezoeker. Dat brengt ons wel bij de volgende tip.

 • Ondertitel

  Zorg voor ondertiteling. De overgrote meerderheid kijkt dus zonder geluid. Als je dan een mooi verhaal vertelt hoort niemand dat. Met ondertiteling komt je boodschap toch aan.

 • Ondersteunend

  Video, en eigenlijk al het beeld is ondersteunend aan de boodschap. Usability van de website is een belangrijke factor.

Wij kunnen je helpen!

Is dit allemaal te ingewikkeld en moet je daarom video dan maar schrappen uit je communicatieplan?
Nee zeker niet! Beeld is een waardevolle tool om je boodschap uit te dragen.
Wij willen je daar graag bij helpen.
Kijk bijv. maar eens wat wij voor Reign Italia hebben gedaan of voor Exposize.

Exposize

Promofilm Teaser

Reign Italia

Brandbook

Bel ons voor meer informatie op 023-205 24 31
of neem hiernaast contact met ons op.

Meer tips!

We geven geregeld meer van deze tips.
Wil je daarvan op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in om niets meer te hoeven missen.