,

Duurzaamheid loont!

Als je niet laat zien dat je duurzaam bent, laat je kansen liggen

Veel bedrijven zeggen wel dat ze duurzaamheid heel belangrijk vinden, maar laten nog onvoldoende zien wat ze op het gebied van duurzaamheid doen. Hierdoor loop je als bedrijf kansen mis.

 

Duurzaamheid loont echt, maar laat je het ook voldoende zien.

In het maatschappelijk debat rondom het klimaat akkoord en de daarbij horende kosten zouden we bijna vergeten dat consumenten daadwerkelijk iets willen doen aan het verduurzamen van hun huishouden, inkooppatronen en dagelijkse gebruiken.

Steeds meer consumenten vinden dit echter een taak voor de overheid en bedrijven, maar zien dat niet vaak terug in hun communicatie. Dat je als bedrijf maatschappelijk verantwoord bent is een randvoorwaarde geworden. Maar wat doe je dan precies op dat gebied.

 

Toon wát je doet zodat de consument het gaat zien.

Bij een gelijk aanbod toont onderzoek aan dat consumenten juist kiezen voor het bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt. Het tonen van die verantwoording is nog een hele uitdaging. Hetzelfde onderzoek toont namelijk aan dat consumenten maar moeilijk voorbeelden kunnen noemen van bedrijven die aan deze verantwoordelijkheid voldoen. Met andere woorden, bedrijven vertellen het wel, maar laten het niet zíen.

 

Toon het resultaat van je activiteiten, zodat de consument het gaat geloven!

Als je als bedrijf of merk op een authentieke manier laat zien wat je doet aan maatschappelijke verantwoordelijkheid zal dit een positieve invloed hebben op consument of stakeholder. Maar toon niet alleen de activiteiten die je doet. Vertel juist beeldend wat het resultaat van je activiteiten zijn. Hiermee verander je het imago van je bedrijf of merk in de mindset van de consument.

 

Heb je hier hulp bij nodig?

Ben je ervan overtuigd dat je onderneming maatschappelijk verantwoord bezig is, maar vind je het moeilijk om dit overtuigend bij je doelgroep over te laten komen? Wij kunnen je hierbij helpen met fotografie, film of bijvoorbeeld een animatie! Bel 023-205 24 31.

Jij hebt een verhaal te vertellen, wij brengen het in beeld!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =