Metatags

Online Marketing, Marketing, SEO

Waarom je Metatags aan je webpagina wilt toevoegen!

Waarom zou je metatags gebruiken? Omdat ze helpen op het gebied van SEO

Als wij een aanvraag krijgen om een website te ontwikkelen is de vraag vaak;

“Wat moet ik doen om op de eerste pagina van de zoekmachines te komen”.

Het antwoord is dan “Veel”. Er zijn wel honderden aspecten die zorgen dat je hoger in de page ranking komt. Het vullen van Metatags is slechts één van die manieren. Maar wel een manier die je zelf kunt doen, én enorm helpt.

Wat zijn Metatags

De Metatags zijn de wervende tekstjes die onder de titel staan op de zoekpagina. Dus je tikt een zoekwoord in, er verschijnt een hele pagina zoekoplossingen. De titel valt je het eerste op, maar daaronder lees je eigenlijk altijd de metatag. En vaak klik je verder aan de hand van de metatag. Als die voldoende opvalt en wervend is, ben je benieuwd naar de webpagina. De grote zoekmachines nemen de Metatag vaak ongewijzigd over in de zoekvermeldingen.

Niet alleen dat, maar als je wervende tekst goed is, zullen er meer mensen naar je website doorklikken. En deze hogere Click Through Rate zorgt er uiteindelijk voor dat zoekmachines je hoger zullen waarderen. Dus de Metatag is een belangrijke waarde in je online marketingstrategie.

Alleen Metatags aantrekkelijk schrijven is niet genoeg

Vaak nemen zoekmachines de metatags ongewijzigd over, maar niet altijd. Onderzoek van Yoast toont aan dat Google de omschrijving vaak zelf kiest. Google past deze dan aan de gekozen zoekwoorden aan. Dus als je metatags relevant zijn aan de zoekwoorden dan is de kans het grootst dat Google de metatags overneemt. Zo niet, dan zoekt google zelf zinnen uit de tekst erbij. Zorg daarom allereerst voor relevantie van je Metatags. Maar zorg er ook voor dat de tekst zelf relevant is. Als Google dan zinnen uit de tekst haalt, dan kan dit nog net zo wervend zijn en zorgen voor een positieve bijdrage aan de Click Through Rate.

Waarom zijn MetaTags dan zo belangrijk?

De omschrijving van je pagina op de zoekpagina’s is belangrijk omdat de meeste internetters niet veel moeite doen om artikelen goed te lezen. Internet zelf is hier één van de oorzaken van. Het snel en goed aanleveren van informatie zorgt ervoor dat de internetters verwend zijn. Ze wíllen ook niet veel moeite meer doen om informatie te vinden.

Bovendien heeft Google nu ook gezorgd dat een antwoord op de zoekvraag vaak al bovenaan staat. Daardoor hoeft de internetter niet eens meer door te klikken. Google houdt er namelijk heel erg van om de bezoekers in de Google omgeving te houden. Daar staan immers de adverteerders van Google. Desalniettemin kun je door een wervende, relevante en aansprekende tekst in je metatags of website tekst toch de aandacht van de bezoeker trekken en zo zorgen voor de doorklik naar je site.

Enkele tips om je Metatags te verbeteren

De eerste tip is om de status van je huidige site door te nemen. Je kunt natuurlijk door je pagina’s gaan en zo de metatags bekijken. Een stuk eenvoudiger is om te zien hoe je website nu in Google staat.

Dat doe je door naar Google.nl te gaan en je de zoekopdracht site:jouwsite.nl in te tikken. Je krijgt nu de zoekresultaten van jouw website te zien. De volgorde van de pagina’s is willekeurig. Je ziet nu in 1 oogopslag of ten eerste al jouw pagina’s wel gevonden worden, en ten tweede hoe je metatags eruitzien. Dan is natuurlijk de vraag of je er zelf op geklikt zou hebben.

Daarnaast kun je door regelmatig Google Console te raadplegen, zien welke zoekwoorden of zoektermen vaak gebruikt worden. Aan de hand daarvan kun je dan de metatags aan die veel gebruikte zoekwoorden aanpassen.

Wil je nog dieper op de metatags ingaan, dan kun je nog Mozbar downloaden en loslaten op je site. Daarin zie je dan waar de zoekmachines de broncode naspeuren op titel en omschrijving. Zo kun je zelf nakijken of alles nog naar behoren staat.

Ook kun je met het programma van Screaming Frog snel zien of je de metatags op je pagina’s hebt staan en waar ze ontbreken, dubbel staan of te lang zijn.

Metatags, kleine moeite maar grote kansen

Dus het gebruik van Metatags zal niet gelijk zorgen voor een stijging in de zoekmachine page ranking. Maar goed gebruik van metatags zal zeker een positieve invloed hebben op je resultaten in de zoekmachines. Ook hier geldt, maak er werk van en bekijk je resultaten periodiek. Staat alles nog goed, scoort het nog goed. Kun je aanpassingen doen waardoor het verbetert. Doe dat dan. Maak van je website een salestool. Succes.

Laat ons je verhaal vertellen!

Wil je jouw verhaal vertellen? Wij kunnen je hiermee helpen. We zijn specialisten in het vertalen van jouw verhaal naar goed beeld. Naast fotografen hebben we ook Filmmakers, Animators, Illustrators, Powerpoint specialisten etc. in ons netwerk. We kunnen samen het concept van je verhaal vormen. Daarna kunnen we de beeldspecialist voorstellen die het beste bij jouw verhaal past.  Kijk alvast eens in ons portfolio.
Kom je verhaal vertellen bij een kopje koffie!

Bel ons voor meer informatie op 023-205 24 31
of neem hiernaast contact met ons op.

Meer tips!

We geven geregeld meer van deze tips.
Wil je daarvan op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in om niets meer te hoeven missen.